Nemzetközi foci

Katonai puccs miatt került veszélybe egy vb-selejtező

Guineában forrong a főváros, a marokkóiak nem tudják, hogy szabadulhatnak.

Csütörtökön egy Szudán elleni 2-0-s hazai győzelemmel kezdte meg szereplését a marokkói labdarúgó-válogatott a világbajnoki selejtezők I csoportjában. A folytatás hétfőn lenne, de egyelőre nem a futball a főszereplő Conakryban.

Guinea fővárosában ugyanis zavargások törtek ki, egy egymással ellentétes információk láttak napvilágot arról, hogy sikerült-e megdönteni Alpha Condé elnök uralmát.

A 83 éves politikus 2010 óta irányítja az országot, ő lett az ország történetének első, szabadon választott elnöke. 2015-ben a szavazatok mintegy 58, 2020-ban pedig 59,5 százalékával újraválasztották, de mindkét voksolást a csalás gyanúja árnyékolta be.

Vasárnap egyes hírek szerint guineai hadsereg puccsot hajtott végre és letartóztatta Condét, ugyanakkor a kormányközleményt adott ki, amely szerint visszaverték az elnöki palota elleni támadást.

Ami biztos, hogy a fővárosban heves tűzharc bontakozott ki, és a marokkói válogatott beszorult a szállodájába, az esti edzését már le is fújták.

A Vahid Halilhodzic által edzett csapat most arra vár, hogy hivatalosan is lefújják a hétfői mérkőzést és valahogy elhagyhassa az országot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik