Nemzetközi foci

Magyarország egyik legnagyobb tehetségét is elvitte a DAC

Hahn János után Szendrei Ákost is szerződtette Paksról a szlovák bajnokság hatodik helyén álló DAC labdarúgócsapata. A dunaszerdahelyiek sportigazgatója szerint a 18 éves játékosa Magyarország egyik legnagyobb tehetsége.

„Ákos játékjogaiért még Hahn János átigazolása előtt keresett meg a DAC sportigazgatója. Az opciót jeleztük fiatal játékosunknak, aki kérte, hadd próbálhassa meg ezt a lehetőséget, így a klub hozzájárult a döntéséhez. Ákos komoly tehetség, jelenleg is az U19-es válogatott tagja, nemzetközi karrierjéhez ez egy remek sansz, kívánjuk neki, hogy sikerüljön. Természetesen, mint minden paksi játékosunkat, őt is bármikor szeretettel várjuk haza” – nyilatkozta a Paks hivatalos honlapján Haraszti Zsolt ügyvezető.

Nagyon sajnálom, hogy távozom, hiszen igazi paksi gyerek vagyok. Mérhetetlenül boldog vagyok, hogy idehaza sikerült NB I-es játékossá válnom, természetesen egyszer szeretnék majd hazatérni

– mondta a fiatal csatár.

Kapcsolódó
A DAC-ba igazolt az NB I legutóbbi gólkirálya
22 góllal lett a legeredményesebb játékos az előző idényben.

Szendrei a DAC honlapján hozzátette, izgatott, hogy új csapatba szerződhetett.

„Nagyon várom már, hogy szerdától az új együttesemmel készülhessek. Szeretnék minél több játéklehetőséget kapni, kiharcolni a helyem a kezdőcsapatban, folyamatosan fejlődni és sikereket elérni. A nemzetközi kupaporondon is meg akarom magam mutatni a sárga-kék színekben.”

Ákos Magyarország egyik legnagyobb tehetsége a korosztályában, aki nagyon fiatalon, emlékezetes teljesítményekkel debütált a professzionális labdarúgás világában az olyan csapatok ellen, mint a Ferencváros vagy a Vidi.

Természetesen türelmesnek kell vele lennünk, mivel még mindig csak a profi fejlődése legelején jár. Viszont a fizikai adottságainak köszönhetően hamarosan megkaphatja első játékperceit sárga-kékben” – vélte a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

Az U19-es válogatott Szendrei 15 mérkőzésen lépett pályára a Paksban és két gólt szerzett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik