Nemzetközi foci

Hansi Flick győzelemmel debütált, az olaszok győzelem nélkül is beállították a világrekordot

Alessandro Sabattini/Getty Images
Alessandro Sabattini/Getty Images

Az Európa-bajnok olasz labdarúgó-válogatott veretlenségi csúcsot állított be, miután 1-1-es döntetlent játszott Bulgáriával a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezősorozatának csütörtöki játéknapján.

Roberto Mancini szövetségi kapitány együttese legutóbb 2018. szeptember 10-én, a portugáloktól kapott ki 1-0-ra a Nemzetek Ligájában, azóta ez volt a 35. találkozója vereség nélkül. Ez a bravúr eddig csak a brazil és a spanyol válogatottnak sikerült: a selecao 1993 és 1996 között, míg a La Furia Roja 2007 és 2009 között nem talált legyőzőre 35 mérkőzésen keresztül.

Nagy estéje volt a svédeknek is, akik hazai pályán 1-0-ról fordítva győzték le Spanyolországot. A vendégektől egy debütáló, Carlos Soler talált be az 5. percben, erre azonnal jött Alexander Isak válasza. A győztes gólt Viktor Claesson az 57. percben szerezte.

A német válogatott szövetségi kapitánya, Hansi Flick is győzelemnek örülhetett. Első mérkőzése a Liechtenstein elleni vb-selejtező volt, amit 2-0-ra nyert meg a csapata Timo Werner és Leroy Sané találataival.

Eredmények – Világbajnoki selejtezők

B csoport:
Grúzia–Koszovó 0–1
Svédország–Spanyolország 2–1

C csoport:
Olaszország–Bulgária 1–1
Litvánia–Észak-Írország 1–4

E csoport:
Csehország–Fehéroroszország 1–0
Észtország–Belgium 2–5

J csoport:
Liechtenstein–Németország 0–2
Észak-Macedónia–Örményország 0–0
Izland–Románia 0–2

Olvasói sztorik