Nemzetközi foci

Griezmann lepasszolása után Sevillából igazolt csatárt a Barca

Peter Dejong / POOL / AFP
Peter Dejong / POOL / AFP

Luuk de Jong az FC Barcelona labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.

A katalán klub honlapján jelentette be, hogy a Sevillától egy évre kölcsönbe megszerezte a 31 éves holland válogatott csatárt. Hozzátették: a szezon során teljes egészében ők állják a fizetését, illetve egy év elteltével lehetőségük van a játékjog végleges megszerzésére.


A támadó korábban a De Graafschapban, a Twentében, a Mönchengladbachban, a Newcastle Unitedben, valamint a PSV-ben játszott, a legutóbbi két idényben pedig a Sevillában szerepelt. Az eindhoveni klubnál 204 tétmérkőzésen 122 gólt szerzett, a 2018-2019-es bajnoki szezonban 28 góllal a liga gólkirálya volt.

A Sevillában 69 bajnoki találkozón lépett pályára, tíz gól és két gólpassz fűződik a nevéhez. A támadó négyszeres holland bajnok, a Sevillával 2020-ban Európa Ligát nyert. A holland válogatottban 2011 februárjában mutatkozott be, és 38 alkalommal lépett pályára, 8 gól került a neve mellé.

Tagja volt annak a holland nemzeti csapatnak, amely döntős volt az UEFA Nemzetek Liga első kiírásában, a válogatott akkori szövetségi kapitánya a Barcelona mostani vezetőedzője, Ronald Koeman volt.

A Barcelona keretében nagy mozgás volt ezen a nyáron: Lionel Messi egy hónapja történt távozása után – az argentin ingyen került a Paris Saint-Germainhez – az átigazolási időszak hajrájában Antoine Griezmannt kölcsönadták volt klubjának, a bajnoki címvédő Atlético Madridnak, de elment végül Emerson Royal (Tottenham Hotspur), Rey Manaj (Spezia) és Ilaix Moriba (RB Leipzig) is.

Kapcsolódó
A nap meglepetése késő estére maradt, Antoine Griezmann visszatér az Atletibe
Nagy napja van az FC Barcelonának, hátvédet, középpályást és csatárt is lepasszolt, miközben maradó játékosaik belementek a fizetéscsökkentésbe.

Az érkezettek között szerepel Luuk de Jongon kívül az argentin Sergio Agüero és a spanyol Eric García (mindkettő Manchester City), valamint a holland Memphis Depay (Olympique Lyon), utóbbi három játékos ingyen került a csapathoz.

A Barcelona klubhonlapján másik közleményben fejtette ki, hogy a négy csapatkapitány közül kettő, Sergio Busquets és Jordi Alba hozzájárult fizetésének csökkentéséhez, amely lehetővé tette számukra Agüero regisztrációját a ligába, illetve továbbra is meg tudnak felelni a szervezet pénzügyi fair play-szabályainak.

Olvasói sztorik