Nemzetközi foci

Dárdai: Pál kicsi edző, kedves edző, kisegít, ameddig kell

firo Sportphoto / Marcel Engelbrec / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
firo Sportphoto / Marcel Engelbrec / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Lehetséges búcsúzást vetítette előre Dárdai Pál vezetőedző, miután az általa irányított Hertha BSC szombaton 5-0-ra kikapott a címvédő Bayern München vendégeként a német labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában.

A nulla ponttal sereghajtó berliniek magyar trénere önkritikusan és némi sértődöttséggel nyilatkozott a megsemmisítő vereséget követően.

Kapcsolódó
Dárdaiék csak asszisztáltak a Bayern gólfesztiváljához
Lewandowski a 299., a 300. és a 301. gólját szerezte a Bayern mezében.

„A Hertha valószínűleg régóta keres egy nagy edzőt. Pál kicsi edző, kedves edző, aki kisegít, ameddig kell. Ha ideérkezik egy nagy edző, akkor Pál rögtön visszatér az U16-os csapathoz, és csinálja tovább azt, amit korábban” – jelentette ki a korábbi magyar szövetségi kapitány.

Nem ragaszkodom a kispadhoz, csak kisegítek. A nyáron sem arról volt szó, hogy mindenképpen maradok. Az igazolásokat pedig nem én intéztem, az nem az edző feladata.

A 45 éves szakember közölte, napirendre tud térni afölött, ha hamarosan véget ér a vezetőedzői karrierje a klubnál.

A Hertha vezetősége egyelőre nem reagált Dárdai szavaira, egy mérkőzés utáni tévéműsorban Carsten Schmidt ügyvezető úgy nyilatkozott, hogy nincs veszélyben az edző pozíciója.

„Pál kivívta a bizalmunkat, és abban is bízunk, hogy képes garantálni azt, amire most a legnagyobb szükségünk van, ez pedig az összetartás” – jelentette ki hozzátéve, hogy az első két fordulóban elszenvedett vereségek alkalmával hiányosságok voltak a csapat taktikájában és az elszántságában is.

Arne Friedrich sportigazgató közösségi portálján azt írta, hogy a müncheni teljesítmény nem ismétlődhet meg, és a válogatott szünetben levonják a megfelelő következtetéseket.

A Hertha a negyedik fordulóban, szeptember 12-én az újonc Bochumhoz látogat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik