Nemzetközi foci

Vajon sikerül meggyőzni a csapatokat, hogy elengedjék a válogatottakba játékosaikat?

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke arra kéri az angol és spanyol ligát, hogy engedjék el játékosaikat a szeptemberi világbajnoki selejtezőkre.

A két ország elitklubjai a héten úgy foglaltak állást, hogy a koronavírus-járványban vörös besorozású, azaz utazásra nem ajánlott országokhoz nem engedik el a játékosaikat (a Liverpool az elsők közt lépte meg, hogy Mohamed Szalah-t nem engedte Egyiptom vb-selejtezőire), mert hazatérésük után karantén vár rájuk, vagyis további 10-14 napig nem számíthatnának rájuk a fertőzésveszély miatt.

Infantino szerdai közleményében jelezte: minden érintettől szolidaritást kér, és azt, hogy tegyenek meg mindent a helyes és tisztességes játék érdekében.

„A világ legjobb játékosai közül sokan szerepelnek Angliában és Spanyolországban, és úgy gondoljuk, hogy ezen országoknak is osztozniuk kell a felelősségen, és világszerte védeniük kell a sportág integritását” – tette hozzá a FIFA elnöke.

Az angol Premier League kedden azt jelentette, hogy közel 60 játékosa utazna 26 vörös besorozású országba, de őket nem engedik el, míg a spanyol La Liga közlése szerint 13 klubból 25 játékos szintén nem utazhat a tiltás miatt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik