Paul ELLIS / AFP
Nemzetközi foci sport

Vajon sikerül meggyőzni a csapatokat, hogy elengedjék a válogatottakba játékosaikat?

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke arra kéri az angol és spanyol ligát, hogy engedjék el játékosaikat a szeptemberi világbajnoki selejtezőkre.

A két ország elitklubjai a héten úgy foglaltak állást, hogy a koronavírus-járványban vörös besorozású, azaz utazásra nem ajánlott országokhoz nem engedik el a játékosaikat (a Liverpool az elsők közt lépte meg, hogy Mohamed Szalah-t nem engedte Egyiptom vb-selejtezőire), mert hazatérésük után karantén vár rájuk, vagyis további 10-14 napig nem számíthatnának rájuk a fertőzésveszély miatt.

Infantino szerdai közleményében jelezte: minden érintettől szolidaritást kér, és azt, hogy tegyenek meg mindent a helyes és tisztességes játék érdekében.

„A világ legjobb játékosai közül sokan szerepelnek Angliában és Spanyolországban, és úgy gondoljuk, hogy ezen országoknak is osztozniuk kell a felelősségen, és világszerte védeniük kell a sportág integritását” – tette hozzá a FIFA elnöke.

Az angol Premier League kedden azt jelentette, hogy közel 60 játékosa utazna 26 vörös besorozású országba, de őket nem engedik el, míg a spanyol La Liga közlése szerint 13 klubból 25 játékos szintén nem utazhat a tiltás miatt

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!