Nemzetközi foci

Taposás, döbbenetes hiba és klubrekord – a West Ham vezeti a Premier League-et

GLYN KIRK / AFP
GLYN KIRK / AFP

Fölényesen győzött a West Ham United a 40. perctől emberhátrányban játszó vendég Leicester City ellen hétfőn este, és a tabella élére állt az angol labdarúgó-bajnokság második fordulóját követően.

A hazaiak már a 26. percben vezetést szereztek, majd Ayoze Pérezt állították ki – némi videobírózás t követően – azonnali piros lappal, miután durván megtaposta ellenfelét. A második félidő elején egy döbbenetes védelmi hiba után tudta növelni előnyét a West Ham, és szépített ugyan a Leicester, jöttek Michail Antonio percei a hajrában.

A kiállítás:

És a hatalmas hiba:

A jamaicai játékos a 80. percben előbb eldöntötte a mérkőzést, ráadásul ez volt a 48. gólja a Premier League-ben, amivel megdöntötte Paolo Di Canio klubrekordját. Gólörömként kirohant a pálya szélére, ahol a magasba emelt egy saját magát ábrázoló kartonbábut, amit aztán meg is csókolt. Antonio a 84. percben aztán beállította a 4-1-es végeredményt.

Antonio rekorddöntése:

Az, hogy a West Ham áll az aktuális forduló végén a tabella első helyén mindössze másodszor fordul elő a PL-ben, először 2006-ban történt hasonló.

Premier League, 2. forduló

West Ham United-Leicester City 4-1 (1-0)

Olvasói sztorik