Nemzetközi foci

Olyan menő mezzel jött ki az Ajax, hogy a klubhonlap egyből megszenvedte

Twitter / adidas
Twitter / adidas

Már egy ideje tudni lehetett, hogy Bob Marley előtt tiszteleg majd a szezonra tervezett harmadik mezével a holland élvonalban szereplő Ajax focicsapata és az Adidas. Pénteken kijöttek az első képek és a bemutató videó, a végeredmény pedig tökéletes lett. A fekete mezen visszaköszönnek a jamaicai színek, a hátán pedig három madár látható a tarkórészen. Íme:

Olyan sokan akartak eleinte rendelni, hogy döcögni kezdett a klubhonlap, hosszas várakozási idő után lehetett csak belépni az online webshopba.

Kapcsolódó

A tematikai háttere egy 2008-as felkészülési mérkőzés. Az amszterdamiak Cardiffban léptek pályára, a lefújás után pedig arra kérték a vendégdrukkereket, hogy maradjanak még a helyükön. A helyi Dj több számot is berakott, ezek közül az egyik volt Bob Marley egyik legnagyobb slágere, a Three Little Birds. A többi már történelem: az Ajax szurkolói énekelni kezdték, ahogy azóta minden mérkőzésen, egyszer a legendás reggae-énekes fia, Ky-mani Marley énekelte a drukkerekkel az amszterdami stadionban.

Olvasói sztorik