Nemzetközi foci

Végleg megveheti az egykori csodagyereket az Arsenal

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Talán még sohasem akarta annyira egy klub Martin Ödegaardot, mint most az Arsenal, amely hírek szerint nagyon közel van ahhoz, hogy végleg megszerezze a norvég válogatott középpályást.

Kapcsolódó
A Juventusban folytatja az Eb nagy felfedezettje
Már az orvosi vizsgálatokon is túl van Manuel Locatelli.

A még mindig csak 22 éves játékosra 2014-ben figyelt fel Európa, amikor végigjátszotta az Egyesült Arab Emírségek elleni barátságos meccset, ezzel 15 évesen és 253 naposan minden idők legfiatalabb norvég válogatott futballistája lett.

Bár a Bayern Münchentől kezdve a Liverpoolon át az Arsenalig tesztelték, végül a csodagyerek 2015-ben a Real Madridnál kötött ki. ott azonban hat év alatt mindössze nyolc bajnokin kapott lehetőséget, a klub inkább négyszer is kölcsönadta, legutóbb idén januárban az Arsenalnak.

És ez hozta meg a nagy áttörést, 20 mérkőzésen két gólt szerezve ugyanis olyan hatást tett a szakmai stábra, hogy az edző, Mikael Arteta, illetve a technikai igazgató Edu június csak azon dolgozott, hogy a játékost megszerezze végleg.

És ez a BBC szerint 30 millió fontért össze is jöhet.

A megállapodás létrejötte azért is sürgető, mert az Arsenal vasárnap a Chelsea ellen lép pályára, így Ödegaardot péntek délig regisztrálni kell, hogy pályára léphessen.

Olvasói sztorik