Nemzetközi foci

Saját csapattársát akarta kiütni, piros lapot kapott

2-0-s győzelemmel kezdte meg a 2021-22-es bajnoki idényt a Galatasaray labdarúgócsapata, amely idegenben győzte le a 44 év után a török élvonalba (Süper Lig) jutó Giresunspor csapatát.

A mérkőzésen a korábbi újpesti csatár, a szenegáli Mbaye Diagne szerzett vezetést a vendégeknek a 31. percben, majd kilenc perccel később tizenegyesből növelhette volna az előnyt, de hibázott. Az első félidő hosszabbításában aztán a román válogatott középpályás, Alexandru Cicaldau növelte az előnyt (2-0).

A meccset azonban nem ezek miatt emlegetik majd, hanem azért, ami a 60. percben történt. A török Milliyet megpróbálta rekonstruálni a történteket.

A labda nem volt játékban, amikor a Galata brazil középső védője, Marcao és a szélső Kerem Aktürkoglu összevitatkozott egymással vagy 30 méterre egymástól.

Marcao odafutott az egyszeres török válogatott játékoshoz, és megpróbálta ököllel arcon csapni.

A társak gyorsan szétválasztották őket, de a játékvezető a VAR segítségével piros lapot mutatott fel a védőnek, aki egyenesen az öltözőbe ment.

Fatih Terim edző azonnal reagált és lecserélte szélsőjét, majd a megdöbbent Aktürkoglut nem engedte az öltözőbe, hanem a kispad felé terelte.

Olvasói sztorik