Nemzetközi foci

Kétszer is kivédte a büntetőt, de harmadszor is újrarúgatta a bíró

Ira L. Black - Corbis / Getty Images
Ira L. Black - Corbis / Getty Images
Elképesztő drámával ért véget a CF Montreal és a New York Red Bulls csatája az MLS szombati fordulójában.

A vendégek a lengyel Patryk Klimala tizenegyesével az első félidő ráadásában szereztek vezetést, ez a kanadaiak a nigériai válogatott csatár, Sunusi Ibrahim találatával a 71. percben kiegyenlítették.

Kapcsolódó
Sallói Dániel folytatta a gólgyártást
A magyar csatár betalált Schön Szabolcs csapatának kapujába is.

A ráadásban aztán egy labda Amro Tarek kezét találta el, Allen Chapman játékvezető pedig büntetőt ítélt.

A csereként beállt Björn Maars Johnsen lövését a balra vetődő Carlos Miguel Coronel bravúrral védte. Azonban a brazil kapus öröme nem tartott sokáig, a játékvezető videózott, majd úgy ítélte meg, Coronel elmozdult a gólvonalról, így megismételtette a rúgást.

Jött Mason Toye, ő a jobb alsót választotta, de Coronel ismét védett.

Azonban nem volt vége, a bíró ismét mutatta, VAR-segítséget kér, és újból visszafújta a büntetőt.

Harmadszorra a Tottenham korábbi kenyai válogatott középpályása, Victor Wanyama állt a labda mögé, lövésébe ugyan beleütött a kapus, de harmadszorra nem tudott hárítani (2-1).

A New York-i csapat osztrák edzője, Gerhard Struber úgy fogalmazott, nagyon nagy csalódást érez, de igazából a meccset követő drámát nem kommentálta.

„A játékvezető ugyan a hajrában nem állt a helyzet magaslatán, de úgy gondolom, hogy sokkal többet kellene irányítanunk a mérkőzést. Az első félidőben kézben tartottuk a meccset, de a második félidőre túlságosan elveszítettük a lendületet” – mondta.

Olvasói sztorik