MATTHIAS BALK / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Nemzetközi foci

Thomas Müller folytatná a német válogatottban

A világbajnok Thomas Müller nem kíván lemondani a válogatottságról, a labdarúgó szívesen lenne a nemzeti együttes tagja az új német szövetségi kapitánynál, Hansi Flicknél is.

Kapcsolódó
Szoboszlait nem akárkihez hasonlította a francia hírügynökség
Az AFP szerint a magyar középpályást gyakran vetik össze De Bruynével.

A Bayern München 31 éves támadója a Spiegel magazinnak elmondta, válogatottbeli elképzeléseiről már egyeztetett Flickkel, és arról tájékoztatta a szakembert, hogy továbbra is hajlandó a rendelkezésére állni.

Müller 106 mérkőzése alatt 39-szer volt eredményes a válogatottban, ahol a rosszul sikerült 2018-as világbajnokság után Joachim Löw a fiatalítás jegyében lemondott róla.

Müller egy ideig a bajoroknál is háttérbe szorult, Niko Kovacnál nem volt állandó tagja a kezdőcsapatnak, Flick érkezésével azonban új lendületet kapott. A támadó meghatározó szerepet vállalt klubcsapata remek sorozatában, így Löw az Eb-re reaktiválta őt.

Hansi Flick az az edző, aki nagy lökést adott müncheni pályafutásomnak. Egy magasabb szintre helyezett engem

– utalt a bajoroktól a szezon végén távozott szakemberre, aki az Európa-bajnokság után Löw örökét vette át a nemzeti együttes élén.

Müller és az akkor még másodedző Flick a válogatottnál is dolgozott már együtt korábban. A tréner szeptember elején mutatkozik be a németek kispadján.

A német csapat a világbajnoki selejtezősorozatban tavasszal három meccsen hat pontot szerzett, legközelebb szeptember 2-án Liechtensteinben, majd 8-án Izlandon vendégeskedik, míg a kettő között, 5-én Örményországot fogadja.