Nemzetközi foci bajnokok ligája

Kesereg a Slavia-edző: hiába a statisztika, ha nem lő gólt a csapat

JACK GUEZ / AFP
JACK GUEZ / AFP

Jindrich Trpisovsky, a Slavia Praha labdarúgócsapatának edzője csalódottan vette tudomásul, hogy csapata hiába játszott hatalmas fölényben, mégsem tudta ledolgozni a Budapesten összeszedett kétgólos hátrányát és kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőjéből.

Kapcsolódó
A Fradi edzője szerint nem mindig a favorit megy tovább
Nagyon büszke csapatára a Slavia Praha kiejtése miatt.

„Csalódott vagyok, mert kiváló hangulatban nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, de nem jutottunk tovább” – idézte a szakembert az Idnes.cz portál.

Statisztikailag szinte mindenben jobb adataink voltak, de a futball a büntetőterületen dől el, és mi 180 perc alatt csak egy gólt szereztünk.

Szerinte óriási vágy volt bennük arra, hogy bejussanak a Bajnokok Ligájába, de igazából az Európa Liga is egy olyan verseny, ahol nagy csapatok játszanak, hiszen az elmúlt időszakban ott futottak össze a Chelsea-vel, a Leicesterrel és az Arsenallal.

„Tavaly a Bajnokok Ligája rájátszásából való kiesés után értékes pénzt kerestünk az Európa Ligában, a játékosaink megmutathatták, mire képesek, ez döntő jelentőségű számunkra. De úgy érzem, a cseh csapatoknak a jövőben még az Európa Ligába is egyre nehezebb lehet bejutniuk. Szeretnénk, ha idén is meglenne ott a csoportkör, három jó ellenfelet szeretnénk hozni a stadionunkba.”

Arra a kérdésre, mi lehet az oka, hogy a Slavia tizenhárom próbálkozásból mindössze kétszer jutott be a Bajnokok Ligájába, nem tudott válaszolni.

Nehéz megmondani, hiszen csak az itt töltött éveimet tudom alapul venni. Az okok mindig mások voltak, egy lépés mindig hiányzott. Ez a minőségről, a felkészültségről szól, úgy látom, hogy a szezon során, a csoportkörben mindig jobban játszunk, mint idény elején.

A Slavia ellenfele az EL playoffjában a lengyel Legia Warsawa lesz.

Olvasói sztorik