Nemzetközi foci

Griezmannéknak egy videó miatt kellett magyarázkodniuk

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

A napokban elterjedt egy videó, amelyen Antoine Griezmann és Ousmane Dembélé egy szálloda ázsiai személyzetének kinézetén és nyelvén élcelődött, rasszista megjegyzéseket is téve. Hétfőn mind a két labdarúgó a közösségi oldalán kért elnézést. Az eset egyébként még 2019-ben történt, Japánban.

„Korábban egyetlen közösségre sem tettem sértő megjegyzéseket. Most is véletlenül használtam egy kifejezést, amit nem is a származásukra értettem. Szeretnék tőlük bocsánatot kérni” – írta az Instagramon Dembélé.

„A diszkrimináció minden létező formája ellen voltam mindig is. Az elmúlt napokban sokan akartak olyan emberként beállítani, aki nem vagyok. Határozottan cáfolom az ellenem felhozott vádakat, és szeretnék bocsánatot kérni, ha megsértettem japán barátainkat” – írta a Twitteren Griezmann.

Az ESPN cikke szerint egyelőre sem a klubjuk, a Barcelona, se a spanyol vagy a francia szövetség nem jelezte, hogy megbüntetné a két játékost. A címvédő francia válogatott a csoportját ugyan megnyerte az Eb-n, végül a nyolcaddöntőben esett ki, miután tizenegyesekkel kikapott Svájctól.

Olvasói sztorik