Nemzetközi foci

Világbajnok csatár érkezhet a Górnik Zabrze csapatához

Mustafa Ciftci / Anadolu Agency via AFP
Mustafa Ciftci / Anadolu Agency via AFP

Másfél éve egyszer már felröppent a hír, hogy Lukas Podolski visszatér Lengyelországba, de a zabrzei álomból csak most lehet valóság, legalábbis a lengyel lapok szerint erre utalnak a klub és a játékosok által feltett videók.

A világbajnok csatárról 2019 novemberében írta először a Przeglad Sportowy, hogy Podolski tárgyalásokat folytatott a Górnik Zabrze csapatával. A lengyel sportnapilap akkor azt írta, más előnye is lenne a megállapodásnak, ugyanis a játékosnak több sikeres élelmiszeripari vállalkozása is van és lehetséges, hogy fióktelepeket nyitna a lengyel városban.

A Gol24.pl portál szerint nem véletlen, hogy hétfőn a klub és a játékos is egyszerre jelentetett meg olyan videókat, amelyeken fekete színű, 10-es számú mez villan fel.

A 34 éves, 130-szoros válogatott csatár Gliwicében született, de a család kétéves korában elhagyta Lengyelországot. A támadó a Köln és a Bayern München után külföldön szerepelt, 2012-15-ben az Arsenalban, 17 mérkőzés erejéig az Interben, majd 2015 és 2017 között a Galatasarayban futballozott. 2017 és 2020 között a japán Vissel Kobe, legutóbb pőedig a török Antalyaspor játékosa volt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik