Nemzetközi foci

Lionel Messiék rövid ideig megnyugodhatnak

Az argentin labdarúgó-válogatott hétfőn egygólos győzelmet aratott Paraguay ellen a Brazíliában zajló Copa Americán. A győztes találatot Alejandro Gómez szerezte a 10. percben. Az együttes az előző körben Uruguayt múlta felül ugyancsak 1-0-ra, ott a 13. percben esett a mérkőzés egyetlen találata.

Kapcsolódó
A korábbi évtizedekhez képest Marco Rossi egészen más értelmet ad a futballunknak
Kárpáti Róbert szakpszichiáterrel kitárgyaltuk a dán válogatott lehetséges krízisellátását, lelki felkészítés szempontjából elemeztük a magyar válogatott Portugália és Franciaország elleni mérkőzéseit, illetve a Marco Rossi-hatást.

A B csoport másik összecsapásán Chile 1-1-es döntetlent játszott Uruguayjal, utóbbi gárda Arturo Vidal öngóljával egyenlítette ki hátrányát a 66. percben.
A csoportból ezzel az eredménnyel Argentína (és Chile is) már biztosította a helyét a negyeddöntőben.

Avagy Lionel Messi kis időre megnyugodhat, újabb lépést tett célja felé, hogy a 2007-es, 2015-ös és 2016-os Copa America ezüstérem után végre megszerezze a válogatottal az áhított trófeát. Argentína egyébként 1993 óta nem nyerte meg a kontinenstornát.

 Copa America, B csoport:

Argentína-Paraguay 1-0 (1-0)
gólszerző: Gomez (10.)

 

Uruguay-Chile 1-1 (0-1)
g.: Vidal (öngól – 66.), illetve Vargas (26.)

 

Az állás: 1. (már továbbjutott) Argentína 7 pont/3 mérkőzés, 2. (már továbbjutott) Chile 5/3, 3. Paraguay 3/2, 4. Uruguay 1/2, 5. Bolívia 0/2

A két csoportból az első négy-négy helyezett jut tovább a kieséses szakaszba.

Olvasói sztorik