Nemzetközi foci

Gattuso 23 napig bírta a Fiorentina edzőjeként

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Nem ért egyet a klub játékosigazolási politikájával, ezért három hét után távozik Gennaro Gattuso vezetőedző a Fiorentina labdarúgócsapatától.

Kapcsolódó
Olaszország jutott elsőként a legjobb 16 közé az Eb-n
Svájc nem tudott felnőni a feladathoz, Rómában szinte érinthetetlen volt az olasz csapat.

Gattuso érkezését május 25-én jelentette be Rocco Commisso, a klub tulajdonosa és elnöke, azonban a nyári átigazolásokban nem egyezett a véleményük, így a vezetőedző közös megegyezéssel távozik.

Az ESPN szerint a feszültséget Gattuso ügynöke is bonyolította, a klubvezetés szerint ugyanis az okozott elfogadhatatlan helyzetet, hogy Jorge Mendes két játékosát is meg szerették volna venni.

A portugál Sergio Oliveiráért azonban 20 millió eurót kért az FC Porto, amit a Fiorentina vezetősége sokallt. De Gattuso szorgalmazta azt is, hogy a portugál Goncalo Guedest szerezzék meg a Valenciától.

Comisso elnök bajban van, hiszen a legutóbbi két szezonban ötször váltott edzőt, de az eredmények nem akarnak jönni. Amikor 2019 júniusában megvásárolta a klubot, ragaszkodott Vincenzo Montellához, de decemberben kirúgta, és szerződtette Giuseppe Iachinit.

Őt 2020 novemberének elején menesztette, érkezett Cesare Prandelli, aki márciusban lemondott, így Iachini visszavehette az állását.

A játékosként világbajnok, 43 éves Gattusónak az előző szezon végén járt le a szerződése a Napolinál, amellyel legutóbb ötödikként végzett a Serie A-ban, így lemaradt a Bajnokok Ligájáról. Firenzében május 25-én írt alá, és 23 nap után távozott.

Olvasói sztorik