Nemzetközi foci

Legalább 50 millió eurót szeretne távozó védőjéért a Real Madrid

JORGE GUERRERO / AFP
JORGE GUERRERO / AFP

Nem hosszabbít szerződést a Real Madriddal Raphaël Varane világbajnok francia labdarúgó, aki 2011 óta játszik a spanyol csapatban, írta az MTI.

Kapcsolódó
Ősi spanyol recept: impozáns játék, nulla eredmény
Remek játékkal rukkolt elő, de gólt nem szerzett a spanyol válogatott, amelyet a svédek tréfáltak meg Sevillában. Schichk a torna gólját rúgta, a skótok erőből futottak a falnak, a lengyelek pedig magukat lőtték lábon Szlovákia ellen.

A 28 éves középső védő döntéséről az alapvetően gazdasági hírekre szakosodott El Confidencial spanyol napilap számolt be.

Az újság úgy tudja, hogy Varane – akinek madridi szerződése 2022 nyaráig érvényes – visszatér Franciaországba, lehetséges új csapataként pedig a Paris Saint-Germaint jelölte meg.

A lap szerint a Real Madrid 60 millió eurót szeretne Varane távozása esetén, de a spanyol csapat még egy minimális árat is meghatározott, mégpedig 50 millió eurót. A 75-szörös válogatott labdarúgó piaci értékét 70 millió euróra (24,6 milliárd forintra) becsülik.

Korábban az angol sajtóban megjelent, hogy a Manchester United lehet Varane következő állomáshelye, számára azonban elsődleges célpont, hogy visszatérjen hazájába.

A legutóbbi bajnoki szezonban, amelyben a Real az Atlético Madrid mögött másodikként végzett, Varane 31 mérkőzést játszott, s két gólt szerzett.

Olvasói sztorik