PABLO PORCIUNCULA / AFP
Nemzetközi foci sport

Befejezi a focista, aki 31 csapatot is megjárt

Bejelentette visszavonulását Sebastián Abreu, aki világrekordot jelentő 31 különböző klubban szerepelt profi pályafutása alatt.

A 44 éves futballista az 1994/95-ös idényben mutatkozott be a felnőttek között, majd 11 különböző országban szerepelt. Abreu két világbajnokságon és három Copa Americán vett részt az uruguayi válogatottal, amellyel 2011-ben utóbbit meg is nyerte. A válogatottban egyébként 15 éven át szerepelt a nemzeti együttesben, utoljára 2012-ben.

Klubszinten pénteken volt az utolsó meccse, a 76. percben cserélte be a Sud America edzője, amely azonban segítsége ellenére is 5-0-ra kikapott a Liverpool Montevideo otthonában. Abreu így is világrekorder a a maga 31 klubcsapatával, de már 2017-ben is csúcsot döntött, amikor még „csak” 26-nál járt. A montevideói vereség után azonban úgy nyilatkozott, 26 év után ideje visszavonulnia.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!