Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo szavai még a saját csapattársait is meglepték

Pedro Fiuza / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Pedro Fiuza / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokság döntőjében győztes gólt szerző Éder szerint Cristiano Ronaldo, a részben budapesti rendezésű Eb-re készülő portugál válogatott csapatkapitánya nem az az ember, akinek a nyilvánosság nagy része gondolja, írja az MTI.

Az embereknek van egy képe Ronaldóról, ami nem tükrözi a valóságot

– nyilatkozta a Süddeutsche Zeitungnak a 33 éves futballista, akinek jelenleg nincs csapata, és nem is tagja a már Budapesten készülő, címvédő együttesnek.

Kapcsolódó
Ronaldo: A legfontosabb, hogy jól kezdjünk és megverjük a magyarokat
Csütörtökön este megérkezett Budapestre a pénteken kezdődő Európa-bajnokságon címvédőként szereplő portugál labdarúgó-válogatott. A csapat

„Ha egy játékos koncentrált és célokat tűz ki maga elé, az teljesen normális. Gyakran felteszem magamnak a kérdést, hogy hogyan viselkednék, ha én lennék a világ egyik legjobbja, és minden nyomás az én vállamra nehezedne” – mondta Éder, aki szerint az embereknek meg kell érteniük, hogy mindez nem olyan könnyű feladat.

Bruno Fonseca / BRAZIL PHOTO PRESS / Brazil Photo Press via AFP

A 35-szörös válogatott csatár úgy véli, az ötszörös aranylabdás Ronaldo az elmúlt években bebizonyította, hogy nagyon jó csapatjátékos.

Meglepett és kiemelkedő volt az a beszéd, amit a 2016-os döntő után tartott az öltözőben. Azt mondta, hogy az a trófea a legfontosabb számára mind közül, pedig addigra már annyi mindent megnyert, hogy összeszámolni is nehéz lett volna

– nyilatkozta Éder.

A portugál válogatott jövő kedden, a Puskás Arénában, a magyarok ellen kezdi meg a szereplését az Eb-n, négy nappal később pedig Münchenben a németek vendége lesz, majd június 23-án – szintén Budapesten – a világbajnok franciákkal találkozik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik