Nemzetközi foci

Két nemzettel is korosztályos Eb-t nyert a ManCity csatára

SVEN SIMON / Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP
SVEN SIMON / Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP

Egészen elképesztő karriert futott be eddig Lukas Nmecha, aki 22 éves kora ellenére már kétszer is nyert korosztályos Európa-bajnokságot – két különböző válogatottal.

Az 1998. december 14-én, Hamburgban született labdarúgó gyerekként került Angliába, és miután a Manchester City akadémiáján nevelkedett, egyértelműnek tűnt, hogy az ottani korosztályos csapatok meghívását fogadja el.

Így U16-tól az U21-ig végigjárta a rendszert, 2017-ben pedig a grúziai U19-es Eb-n tagja volt az aranyérmes csapatnak. Sőt, a portugálok ellen 2-1-re megnyert fináléban ő szerezte a győztes gólt.

2019-ben aztán jött a németek megkeresése, és miután a FIFA rövid időn belül megadta a váltáshoz szükséges engedélyt, márciusban Stefan Kuntz szövetségi edző meg is hívta a keretbe, 26-án pedig be is mutatkozott új válogatottjában.

Miután a keret néhány csatára kiöregedett, egyre fontosabb szerep hárult rá, az idei U21-es Eb selejtezősorozatában nyolc mérkőzésen hétszer is eredményes volt.
Így nem maradhatott le a magyar-szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságról, ahol Németország a vasárnapi, ljubljanai fináléban 1-0-ra legyőzte a portugál csapatatot.

A találkozó egyetlen gólját ki más szerezhette volna, mint Nmecha.

U21-es Eb, döntő

Németország – Portugália 1-0 (0-0)
gól: Nmecha (49.)

Olvasói sztorik