Nemzetközi foci

Neymart megmentette a videobíró a bűn rossz tizenegyesénél

SILVIO AVILA / AFP
SILVIO AVILA / AFP

Brazília megállíthatatlanul menetel a 2022-es világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatban, eddig ötből öt győzelemnél jár a csapat, amely legutóbb Ecuadort verte 2-0-ra. Richarlison a 65. percben törte meg a gólcsendet, amikor Neymar passza után közelről bombázott a kapuba, majd utóbbi állította be a 2-0-s végeredményt. A PSG játékosa tehát főszereplő volt, igaz, besegített neki a videobíró.

A 91. percben végezhetett el tizenegyest Brazília, természetesen Neymar vállalta magára, de nem túl erős, lapos lövését könnyedén védte Dominguez. A videobíró azonban jelzett, visszanézték, a kapus ugyanis még a lövés előtt elmozdult a vonalról, így bár az ecuadoriak nagyon reklamáltak, a brazil újrarúghatta a büntetőt, másodjára már nem hibázott.

A kihagyott lövése:

Neymar a brazil válogatott történetének második legeredményesebb játékosa, 65 találatnál jár eddig. Pelé a rekorder, ő 77 gólt szerzett pályafutása során címeres mezben.

Egy ideig kérdéses volt a PSG támadójának játéka a mérkőzésen, ugyanis a meccs előtt a hotelnél egy szurkoló majdnem lesérítette:

Vb-selejtező, Dél-Amerika, 5. forduló

Brazília-Ecuador 2-0 (0-0)

csütörtökön játszották:
Uruguay-Paraguay 0-0
Argentína-Chile 1-1 (1-1)
Peru-Kolumbia 0-3 (0-1)
Bolívia-Venezuela 3-1 (1-1)

 

Az állás: 1. Brazília 15 pont, 2. Argentína 11, 3. Ecuador 9, 4. Paraguay 7 (6-5), 5. Uruguay 7 (7-7), 6. Kolumbia 7 (9-11), 7. Chile 5, 8. Bolívia 4, 9. Venezuela 3, 10. Peru 1

Az első négy helyezett kijut a jövő évi, katari világbajnokságra, az ötödik pedig interkontinentális pótselejtezőt játszhat.

Olvasói sztorik