Nemzetközi foci

A 93. percben jött a dráma a budapesti Eb-meccsen

Kisbenedek Attila / AFP
Kisbenedek Attila / AFP

Hollandia hátrányból fordítva győzte le 2-1-re Franciaországot a magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokság negyeddöntőjőben, a Bozsik Arénában.

A franciák a Lipcséből a Bayern Münchenhez szerződő Upamecano fejesével szereztek vezetést a 23. percben, és magabiztosan vezettek, mígnem a második félidő elején Boadu szerencsés szituációból kiegyenlített – egy csapattárs lövése akadt el benne, majd ezután üres helyzetből lőhetett. Franciaország felpörgött, de túl sok hibával játszott a támadó harmadban, míg a holland kontrákban ott volt a veszély.

A 93. percben aztán Kluivert középre tett labdáját Bouadu furcsa mozdulattal, a kapus felett lőtte a hálóba, megnyerve ezzel a meccset.

Bár a holland csapatban is játszottak topligás játékosok (például a lipcsei Kluivert), a több 22-23 éves labdarúgót is bevető francia válogatott olyan kezdővel állt fel, ahol a csapattagok összesen 61 ezer 479 játékperccel rendelkeznek az öt legnagyobb bajnokságban, ami annak felel meg, mintha átlagban 62 meccs lenne már a lábukban a legerősebb ligákban. Azaz nyugodtan mondhatjuk, hogy meglepetés született.

Eközben a spanyolok túlórára kényszerültek Mariborban a horvátok ellen, ugyanis a rivális a rendes játékidő hosszabbításában egyenlített. A ráadásban az Espanyol duplázó tehetsége, Javi Puado találata döntött a 110. percben.

Az idei U21-es Eb csoportmeccseit még márciusban játszották, míg az egyenes kieséses szakasz most kezdődött. A magyar válogatott pont nélkül, 2-11-es gólkülönbséggel végzett a csoportja utolsó helyén.

Még két mérkőzést rendeznek Magyarországon a tornán: a hétfői dán-német negyeddöntőt, majd egy elődöntőt. A döntő június 6-án lesz Ljubljanában.

U21-es Európa-bajnokság, negyeddöntő

Hollandia – Franciaország 2-1 (0-1)

Spanyolország-Horvátország 2-1 (0-0, 1-1, 1-1) – hosszabbítás után

Olvasói sztorik