Nemzetközi foci

Egyetlen védése sem volt a Manchester United kapusának

Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images
Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images

A Villarreal megszerezte története első nemzetközi trófeáját szerda este, miután 120 percnyi játékot és 1-1-s állást követően tizenegyesekkel felülmúlta a Manchester Unitedet.

Kapcsolódó
Hihetetlen 11-es párbajban nyerte meg a Villarreal az Európa Ligát
Története legnagyobb sikerét érte el a spanyol Villarreal, amely 1-1 után tizenegyespárbajban győzte le a Manchester Unitedet a labdarúgó Európa Liga döntőjében. Az angoloknál David De Gea kapus hibázott.

Az Opta statisztikusai a mérkőzés után nem sokkal rámutattak, hogy ezen a mérkőzésen egyszer sem védett lövést, vagy fejest az angolok kapusa, David de Gea. A Villarreal 12 próbálkozásából ugyanis csak egy talált kaput, Gerard Moreno próbálkozásából vezettek is a spanyolok. De Gea pedig a tizenegyespárbajban sem tudott hárítani, ráadásul tíz kör után ő volt az egyetlen, aki nem rúgta be és így kapott ki a Manchester United.

A teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy a túloldalon Gerónimo Rullinak sem volt sokkal több dolga, az angolok 14 lövéséből kettő talált kaput, ebből egyet védett ki és David de Gea tizenegyesét.

Európa Liga, döntő

Villarreal (spanyol)–Manchester United (angol) 1-1 (1-0, 1-1, 1-1) – Tizenegyesekkel: 11-10
Gdansk
v.: Turpin (francia)
Villarreal: Rulli – Foyth (Gaspar, 89.), Albiol, Pau Torres, Pedraza (Alberto Moreno, 89.) – Capoue (Raba, 120.), Parejo, Trigueros (Moi Gómez, 77.) – Yeremy (Paco Alcácer, 77.), Gerard Moreno, Bacca (Coquelin, 60.)
Manchester United: De Gea – Wan Bissaka (Mata, 120.), Lindelöf, Bailly (Tuanzebe, 116.), Shaw – McTominay (Alex Telles, 120.), Pogba (James , 116.), Bruno Fernandes – Rashford, Greenwood (Fred, 100.), Cavani
gól: Gerard Moreno (29.), illetve Cavani (55.)

Olvasói sztorik