Nemzetközi foci

Az Eb-ről lemaradó Ramos: Fáj, hogy nem játszhatok a hazámért

CRISTINA QUICLER / AFP
CRISTINA QUICLER / AFP

Luis Enrique, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a nyári Európa-bajnokságra készülő keretét.

Amiben egyetlen játékos sem szerepel a Real Madridból.

Így Sergio Ramos sem, aki sérülésekkel bajlódott a szezonban, az elmúlt hónapokban csak perceket töltött a pályán. A Real csapatkapitánya a Twitteren írt pár sort a döntés kapcsán.

Kapcsolódó
Nincs Real Madrid-játékos a spanyolok Eb-keretében
Bekerült viszont a Barcelona 18 éves középpályása.

Harcoltam és dolgoztam minden áldott nap, testben és lélekben, hogy ismét százszázalékos állapotban legyek a Realban és a válogatottban is, de a dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogy azt szeretnénk.

Fáj, hogy nem tudtam többet segíteni a csapatomnak és nem játszhatok Spanyolországért. De most a legjobb, amit tehetek, hogy pihenek, felépülök, és olyan formában térek vissza, amilyenben korábban voltam. Fáj, hogy nem képviselhetem a hazámat, de jobb őszintének lenni. A többieknek sok szerencsét kívánok, remélem, hogy sikeres Eb-nk lesz. Én is egy leszek az otthonról szurkolók közül” – írta a Twitter-oldalán Ramos.

Korábban még nem fordult elő, hogy nem szerepelt Real-játékos a spanyolok keretében egy nagy tornán. Sergio Ramos 2005-ben debütált a felnőtt válogatottban, azóta 180 mérkőzése volt, világbajnokságot és két Európa-bajnokságot nyert a csapattal.

Ramos mellőzése egyébként még megmagyarázható, mert nincs játékban – bár egyébként több bajnokin kezdett így is, mint mondjuk az állampolgárságot váltó Aymeric Laporte –, de az kissé meglepő, hogy Nachót sem válogatta be Enrique, miközben ő több poszton is bevethető. Ráadásul a spanyol keretben csak 24 játékos szerepel, miközben 26 labdarúgót lehet nevezni a tornára.

Olvasói sztorik