Nemzetközi foci

Kikapott a Barca, madridi bajnoka lesz a La Ligának

David Ramos/Getty Images
David Ramos/Getty Images

Az Atlético Madrid és a Real Madrid nyerni tudott a La Liga 37. fordulójában, míg az FC Barcelona és a Sevilla kikapott és ezzel ki is szállt a bajnoki címért folyó küzdelemből.

Az egyszerre rendezett mérkőzéseken a listavezető Atleti az Osasuna ellen lépett pályára, ráadásul egy lesgól után hátrányba is került. A hajrában Renan Lodi és Luis Suárez hozta a gólokat, így mégis nyert Diego Simeone csapata. A Real Madrid sikere kevésbé volt drámai, az egyetlen gólt Casemiro keresztbe lőtt labdájából Nacho lőtte.

Eközben a Barcelona hazai pályán fogadta a Celta Vigo csapatát és Lionel Messi hiába hozta előnybe a katalánokat, Santi Mina már a félidő vége előtt egyenlített. Mina lett aztán a Barca álmainak gyilkosa is, egy távoli lövés a kapufáról pattant ki, a Celta játékosa pedig hamar kapcsolt.

Ezzel a Barca kiszállt a bajnoki címért folyó versenyből, de tegyük hozzá, hogy az Atleti sikere miatt egyébként sem lehetett volna aranyérmes. A Sevilla bajnoki címéhez egyébként is szürreális eredménysorra lett volna szükség, ám mivel a Villarreal 4-0-ra iskolázta le a csapatot, ez a forgatókönyv hamar tárgytalanná vált.

Az Atlético Madrid 83 ponttal vezeti a La Ligát, a Real Madrid két ponttal van lemaradva mögötte. A Barcelona 76 egységgel harmadik, de a Sevilla 74-gyel követi, így papíron még megelőzheti. Ehhez az Alavést kell legyőznie.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik