Nemzetközi foci

Neymar a kupadöntőben bűnhődik korábbi kiállítása miatt

FRED TANNEAU / AFP
FRED TANNEAU / AFP

Egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott Neymar, a Paris Saint-Germain brazil labdarúgója, így szerdán nem játszhat a Monaco ellen a Francia Kupa döntőjében.

A kupasorozat szerdai elődöntőjében Neymar csereként a 85. percben állt be a Montpellier ellen, és a 90. percben sárga lapot kapott. A találkozót 2-2-es állás után büntetőpárbajban 6-5-re nyerték a fővárosiak, akiknél az ötödik büntetőt Neymar értékesítette.

A brazil támadónak azonban korábbról volt egy felfüggesztett eltiltása, a francia szövetség fegyelmi bizottsága annak alapján rótta ki az egymeccses eltiltást, amely hétfőtől lép életbe.

Neymart április elején a Lille elleni bajnoki találkozón állították ki, és 2+1 mérkőzésre tiltották el.

Kapcsolódó

A plusz egy, felfüggesztett büntetés a soron következő tíz mérkőzésére vonatkozott, amelyet sárga lapos figyelmeztetés nélkül kellett volna letudnia ahhoz, hogy semmissé váljon. Ebből a Montpellier ellen összecsapás még csak az ötödik volt.

A PSG és Neymar a sikeres fellebbezésben bízhat. A párizsi csapat vasárnap a Reims ellen játszik a bajnokságban, ahol két körrel a vége előtt három pont a hátránya az éllovas Lilel mögött.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik