Dárdai Pál zseniális, megmentette a Hertha Berlint

A berliniek vezetőedzője elvégezte a munkát amivel beugróként megbízták: az utolsó fordulót eredményétől független benntartotta a Herthát a német élvonalban.

Ugyan a berliniek hét meccses veretlenségi szériával érkeztek szombat délután az olimpiai stadionba, mégis elég negatív előjelekkel vágtak neki a Bundesliga tagság megőrzése miatt fontos Köln elleni hazai bajnokinak. A Bundesliga 33. fordulójában a Hertha BSC betegség vagy lapok miatt nem számíthatott kilenc játékosára, többek között Vladimír Daridára, Matteo Guendouzira, Dodi Lukebakiora és Krzysztof Piatek sem.

„Több olyan játékos is van a keretünkben, akik eddig nem tudták megmutatni mire képesek, illetve az akadémistáinkra is számíthatunk” – fogalmazott Dárdai Pál edző a mérkőzés előtt, és tartva szavát, például 19 éves fiát, a belső védő Mártont is a kezdőbe jelölte.

Hét mérkőzés kezdődött szombat délután egy időben és a Hertha úgy állt a forduló előtt, hogy győzelem estén matematikailag is eldől, biztosan megőrzi Bundesliga tagságát, de a többi meccs függvényében akár egy pont is elegendő lehetett ehhez.

Ilyen előzmények után nem lehet csodálkozni azon, hogy a hazaiak végig biztonságra törekedtek igyekeztek elkerülni a vendéggólt. Dárdai nem kockáztatott, úgy építette fel a játékot, hogy csapata végig képes legyen kontrollálni a mérkőzést – ennek megfelelően 0-0-val zártak a felek.

Mivel az Augsburg 2-0-ra legyőzte a Werder Brement, és a Bielefeld 1–1-es döntetlent játszott a Hoffenheimmel, Dárdai Pál elvégezte a munkát amivel beugróként megbízták: az utolsó fordulót eredményétől független benntartotta a Herthát a német élvonalban.

Nem utolsó sorban immár nyolc meccses a berlini veretlenségi széria.

Bundesliga, 33. forduló

Hertha BSC–Köln 0–0

 

Augsburg–Werder Bremen 2–0
Gól: R. Khedira 57., D. Caligiuri 89 – 11-esből

 

Bielefeld–Hoffenheim 1–1
Gól: Voglsammer 23., ill. Kramaric 5.

 

Freiburg–Bayern München 2–2
Gól: Gulde 29., C. Günter 81., ill. Lewandowski 26. – 11-esből, L. Sané 53.)

 

Leverkusen–Union Berlin 1–1
Gól: Wirtz 27., ill. Pohjanpalo 73.

 

Mönchengladbach–VfB Stuttgart 1–2
Gól: Stindl 45., ill. Endo 72., Kalajdzic 77.

 

Schalke–Frankfurt 4–3
Gól: Huntelaar 15., Idrizi 52., F. Flick 60., Hoppe 64., ill. André Silva 29., 72., N’Dicka 51.