Nemzetközi foci bajnokok ligája

A koronavírus tehet keresztbe a BL-döntős csapatok szurkolóinak

Chloe Knott - Danehouse/Getty Images
Chloe Knott - Danehouse/Getty Images

Veszélybe került a Manchester City és a Chelsea szurkolóinak részvétele a labdarúgó Bajnokok Ligája isztambuli döntőjén, írta péntek este az MTI.

Kapcsolódó
Angol házidöntőt tartanak a Bajnokok Ligájában
Megvan a Manchester City ellenfele a Bajnokok Ligája döntőjében, miután a Chelsea 2-0-ra legyőzte a Real Madrid csapatát az elődöntő második

A brit kormány szigorított a koronavírus-járvány miatti karanténszabályokon, a magas kockázatú országokba így nagyon szélsőséges esetekben engedi csak utazni az embereket. Ilyen országnak számít Törökország is, így az isztambuli fináléra jelen állás szerint nem utazhaztnak el az angol klubok drukkerei.

Egyelőre nem világos, hogy a játékosok mentességet kapnának-e a karantén alól, de ha nem, az befolyásolná a június 11-én kezdődő Európa-bajnokságot is.

Törökország az elmúlt hetekben a negyedik helyet foglalta el a világon a napi új koronavírusos eseteket tekintve, ezért a kormány országos zárlatot hirdetett május 17-ig. Ezzel némileg sikerült megfékezni a járvány terjedését, a napi esetszám április közepén még 63 ezer volt, szerdán viszont már 27 ezer alá csökkent.

Az Atatürk Olimpiai Stadionban május 29-én sorra kerülő BL-döntőt jelen állás szerint 25 ezer néző jelenlétében rendezik, mindkét klub 4000 belépőjegyet kap. A helyi sajtó szerint egyszerűen Angliában kéne megrendezni a döntőt, az Aston Villa már jelezte is, hogy szívesen adna otthont a BL-döntőnek.

Olvasói sztorik