Nemzetközi foci

Két rendőr megsérült a Manchester United-szurkolók tüntetésében

Andy Barton/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Andy Barton/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Vasárnap délután a Manchester United drukkerei hatalmas tüntetést tartottak a klubot 2005 óta tulajdonló Glazer család ellen. A demonstrációt nem sikerült megfékezni, többszázan a futballpályára is bejutottak és úgy követelték a tulajdonosokat, hogy tűnjenek el. A megmozdulás eredményeként nem lehetett lejátszani a Liverpool elleni bajnokit.

Kapcsolódó
A manchesteri népharag elsöpörte a Liverpool elleni rangadót, halasztani kellett
Nem tudták megrendezni a meccset, még várnia kell a városi riválisnak a bajnoki címre.

Beszámolók szerint a hazai csapat labdarúgói szerettek volna beszélni a szurkolókkal, hogy jobb belátásra bírják őket, ám ezt a Manchester United vezetősége nem engedte. A helyi hatóságok aztán vasárnap este közleményt adtak ki, amely szerint tudtak a tervezett megmozdulásról, de akkora méreteket öltött a tüntetés, amivel már nehezen birkóztak meg.

A rendőrség szerint a játékosok hoteljével szemben nagyjából kétszáz, míg az Old Traffordnál cirka ezer drukker demonstrált.

A tüntetés nagy részt békésen telt, de a stadion mellett néhány csoport ellenséges volt a rendőrökkel, akiket megdobáltak üvegekkel is. Két rendőr meg is sérült, egyikük arcát komolyan megvágta egy fejét eltaláló üveg, amiért kórházba is került. A feszült helyzet hatására a Premier League, a két csapat vezetősége és a játékvezetői csapat úgy döntött, nem vállalják a mérkőzés megrendezésének kockázatát.

Olvasói sztorik