Andy Barton/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Nemzetközi foci sport

Két rendőr megsérült a Manchester United-szurkolók tüntetésében

Vasárnap délután a Manchester United drukkerei hatalmas tüntetést tartottak a klubot 2005 óta tulajdonló Glazer család ellen. A demonstrációt nem sikerült megfékezni, többszázan a futballpályára is bejutottak és úgy követelték a tulajdonosokat, hogy tűnjenek el. A megmozdulás eredményeként nem lehetett lejátszani a Liverpool elleni bajnokit.

Kapcsolódó
A manchesteri népharag elsöpörte a Liverpool elleni rangadót, halasztani kellett
Nem tudták megrendezni a meccset, még várnia kell a városi riválisnak a bajnoki címre.

Beszámolók szerint a hazai csapat labdarúgói szerettek volna beszélni a szurkolókkal, hogy jobb belátásra bírják őket, ám ezt a Manchester United vezetősége nem engedte. A helyi hatóságok aztán vasárnap este közleményt adtak ki, amely szerint tudtak a tervezett megmozdulásról, de akkora méreteket öltött a tüntetés, amivel már nehezen birkóztak meg.

A rendőrség szerint a játékosok hoteljével szemben nagyjából kétszáz, míg az Old Traffordnál cirka ezer drukker demonstrált.

A tüntetés nagy részt békésen telt, de a stadion mellett néhány csoport ellenséges volt a rendőrökkel, akiket megdobáltak üvegekkel is. Két rendőr meg is sérült, egyikük arcát komolyan megvágta egy fejét eltaláló üveg, amiért kórházba is került. A feszült helyzet hatására a Premier League, a két csapat vezetősége és a játékvezetői csapat úgy döntött, nem vállalják a mérkőzés megrendezésének kockázatát.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!