Nemzetközi foci

Elérik a drukkerek, hogy eladják az Arsenalt? A tulajok reagáltak

DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Stan és Josh Kroenke az elmúlt időszak nehézségei és a szurkolók bírálata ellenére sem akar megválni az Arsenal labdarúgócsapatától. A tulajdonosok kedden jelentették ki, hogy továbbra is száz százalékig elkötelezettek a csapat mellett, és

eddig nem kaptak, de nem is fognak meghallgatni egyetlen vételi ajánlatot sem.

A nyilatkozatra azután került sor, hogy a szurkolók pénteken az Emirates Stadion előtt tüntettek és követelték az amerikai család kivonulását az Arsenalból, és több hír is megjelent arról, hogy Kroenkéék az eladást fontolgatják. Daniel Ek svéd milliárdos, a Spotify alapítója és ügyvezetője múlt héten jelentette ki: őt érdekelné a klub, amennyiben eladnák.

Kapcsolódó
Mi fogja vajon megmenteni az európai futballt, ha nem a Szuperliga?
Az elitklubok tulajdonosai csúnyán befürödtek az előkészítetlenül bedobott Szuperliga ötletével, de súlyosan téved, aki azt hiszi, immár az UEFA van nyeregben – a futballpiramis alapjait kikezdő problémákra ugyanis senki másnak nincsen érdemi válasza.

A tulajdonosokat korábban is többször bírálták már a londoni gárda szurkolói, újabban pedig az Európai Szuperliga beindításának múlt hétfői bejelentése után kerültek a kritikák kereszttüzébe, amelyek azt követően sem enyhültek, hogy a másik öt angol alapítóklubbal együtt kiléptek a ligából.

Olvasói sztorik