Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Csodálom őt” – Neymarral még két-három BL-t nyerhetett volna a Barca Guardiola szerint

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

Sokak szerint előrehozott döntőnek is beillik a Paris Saint-Germain és a Manchester City párharca a Bajnokok Ligájában, de a kettő közül majd csak az egyik csapat lehet ott az isztambuli fináléban. A szerdai első mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján Pep Guardiola, az angol klub menedzsere külön beszélt a rivális egyik legnagyobb sztárjáról, Neymarról, és elég szép dolgokat mondott.

Ha Neymar a Barcelonában maradt volna, két vagy három Bajnokok Ligáját nyertek volna még. Ő, Messi és Suárez a legjobb hármas voltak. De aztán Párizsba ment, ami nem tűnik rossz választásnak. Jó a klub és kívülről szépnek tűnik a város is. Csodálom Neymart, sokat köszönhet neki a labdarúgás

– nyilatkozta a brazilról Guardiola. Ők ketten elkerülték egymást, a katalán edző 2012-ig irányította a csapatot, Neymar pedig 2013-ban érkezett a Barcához.

Kapcsolódó
De miért igazol át Gulácsiék edzője a rivális Bayernhez?
Hetek óta olvasni lehetett róla, hogy a Bayern Münchentől távozó Hansi Flick helyét a csapat aktuálisan legnagyobb Bundesliga-ellenfelét irányító Julian Nagelsmann veheti át. A 33 éves vezetőedző egész életében erről a lehetőségről álmodott.

Az elődöntős párharcról Guardiola azt mondta, két szenvedős meccs vár rájuk és arra is számítanak, hogy a PSG-nek meglesznek a lehetőségei. De ettől próbálják a saját játékukat hozni, minél többet birtokolni a labdát, és az ebből szerzett stabilitásból építkezni.

A másik elődöntőben a Real Madrid és a Chelsea meccsel egymással.

Olvasói sztorik