Nemzetközi foci

Guardiola olyat ért el Angliában, amit más edző soha

CARL RECINE / POOL / AFP
CARL RECINE / POOL / AFP
Sorozatban negyedszer is a Mancehsetr City labdarúgócsapata nyerte meg az angol Ligakupát, miután a vasárnapi fináléban 1-0-ra verte a Tottenhamet.

A mérkőzés egyetlen gólja a 82. percben született, amikor Kevin De Bruyne bal oldali szabadrúgását követően Aymeric Laporte fejelte a labdát a hálóba.

Győzelmével a ManCity nyolcadszor hódította el a trófeát, ezzel utolérte a Liverpoolt. Mint ahogy abban is, hogy a rivális 1981-1984-es bravúrját megismételve zsinórban negyedik sikerét aratta.

De ezzel Pep Guardiola is rekordot ért el, korábban ugyanis egy edzőnek sem sikerült egymás után ennyi győzelmet aratnia a sorozatban, noha korábban Brian Clough, Alex Ferguson és José Mourinho is szerzett négy-négy elsőséget.

Ami szegény Tottenhamet illeti, a londoniak az ezredforduló óta hat kupadöntőbe jutottak el, de mindössze egyet nyertek meg, még a 2008-as Ligakupát. Azóta sorozatban négyszer is elbuktak, háromszor a Ligakupában egyszer pedig a Bajnokok Ligájában.

Ligakupa, döntő

Manchester City – Tottenham 1-0 (0-0)
London, Wembley, 8000 néző
v.: Paul Tierney
Manchester City: Steffen – Walker, Dias, Laporte, Cancelo – Gündogan, Fernandinho (Rodri, 83.), De Bruyne (B. Silva, 87.) – Mahrez, Sterling, Foden
Tottenham: Lloris – Aurier (Bergwijn, 90.), Alderweireld, Dier, Reguilón – Winks, Höjbjerg (Dele Alli, 84.), Lo Celso (M. Sissoko, 67.) – Lucas (Bale, 67.), Kane, Szon Hung Min
gól: Laporte (82.)

Olvasói sztorik