Nemzetközi foci

„Aki ilyen döntést hozott, soha életében nem focizott” – egy piros lap miatt megy a vita Angliában

A szezon egyik legfontosabb győzelmét aratta szombaton a Chelsea a Premier League 33. fordulójában, ugyanis azt a West Hamet győzte le 1-0-ra, amely, ha meglepetésre is, de szintén versenyben van a Bajnokok Ligája-indulásért. A hazai pályán játszó West Ham a hajrában már csak tíz emberrel játszhatott, ugyanis némi videózás után a 81. percben kiállították Fabián Balbuenát.

A piros lapot ugyanakkor sokan vitatják, köztük a WHU menedzsere, David Moyes is.

Mert mi is történt pontosan? A paraguayi védő felszabadítás gyanánt előre bikázta a labdát, majd utána rátaposott Ben Chillwell lábára. A VAR-szobából aztán szóltak a játékvezetőnek, Chris Kavanagh-nak, hogy visszanézésre érdemes lenne a történet, aki aztán úgy döntött, hogy piros lapot ért Balbuena megmozdulása.

Aki ilyen döntést hozott, soha életében nem focizott

mondta a meccs után Moyes, aki szerint semmi szándékosság nem volt az esetben, ráadásul szerinte percekkel később ugyanez megtörtént, csak akkor a Chelsea-ben focizó Antonio Rüdiger volt az elkövető, de még csak vissza sem nézték az esetet.

Kapcsolódó
A Chelsea egy lépéssel közelebb a Bajnokok Ligájához
A Premier League 33. fordulójában ki-ki meccset játszott egymással a forduló előtt egyaránt 55 ponttal álló West Ham United és a Chelsea.

Az angol meccseket a Twitteren végigkommentáló egykori kiváló csatár, Gary Lineker sem értett egyet a döntéssel.

Ez nem piros lap. Csak felszabadított. Nevetséges

írta.

Olvasói sztorik