Nemzetközi foci sport

„Aki ilyen döntést hozott, soha életében nem focizott” – egy piros lap miatt megy a vita Angliában

A szezon egyik legfontosabb győzelmét aratta szombaton a Chelsea a Premier League 33. fordulójában, ugyanis azt a West Hamet győzte le 1-0-ra, amely, ha meglepetésre is, de szintén versenyben van a Bajnokok Ligája-indulásért. A hazai pályán játszó West Ham a hajrában már csak tíz emberrel játszhatott, ugyanis némi videózás után a 81. percben kiállították Fabián Balbuenát.

A piros lapot ugyanakkor sokan vitatják, köztük a WHU menedzsere, David Moyes is.

Mert mi is történt pontosan? A paraguayi védő felszabadítás gyanánt előre bikázta a labdát, majd utána rátaposott Ben Chillwell lábára. A VAR-szobából aztán szóltak a játékvezetőnek, Chris Kavanagh-nak, hogy visszanézésre érdemes lenne a történet, aki aztán úgy döntött, hogy piros lapot ért Balbuena megmozdulása.

Aki ilyen döntést hozott, soha életében nem focizott

mondta a meccs után Moyes, aki szerint semmi szándékosság nem volt az esetben, ráadásul szerinte percekkel később ugyanez megtörtént, csak akkor a Chelsea-ben focizó Antonio Rüdiger volt az elkövető, de még csak vissza sem nézték az esetet.

Kapcsolódó
A Chelsea egy lépéssel közelebb a Bajnokok Ligájához
A Premier League 33. fordulójában ki-ki meccset játszott egymással a forduló előtt egyaránt 55 ponttal álló West Ham United és a Chelsea.

Az angol meccseket a Twitteren végigkommentáló egykori kiváló csatár, Gary Lineker sem értett egyet a döntéssel.

Ez nem piros lap. Csak felszabadított. Nevetséges

írta.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!