Nemzetközi foci

A Chelsea korábbi edzője lehet Mourinho utódja

Miguel MEDINA / AFP
Miguel MEDINA / AFP

Vasárnap Ligakupa-döntőt játszik a Tottenham, ahol beugróként Ryan Mason irányítja a csapatot a Manchester City ellen, mivel a londoni klub kivágta José Mourinhót.

Kapcsolódó
José Mourinhót kirúgta a Tottenham
A Sky Sports úgy értesült, a vasárnapi Ligakupa-döntőn már nem ő lesz a menedzser.

A Football Italia azt írja, a Tottenham már keresi a portugál edző utódját, és felvette a kapcsolatot Maurizio Sarri ügynökével, Fali Ramadanival. Sarrit 2020 nyarán menesztette a Juventus, és azóta nincs munkája, bár idén a Románál felmerült a neve, amikor erősen billegett a kispad Paulo Fonseca alatt.

Sarri dolgozott már Angliában, a 2018-2019-es idényben a Chelsea-t irányította, és akkor nyerte pályafutása edzői trófeáját, amikor az angol csapattal elhódította az Európa Liga trófeáját. Aztán bajnok lett a Juventusszal, és a torinói klub még mindig folyósítja neki a fizetését, mivel eredetileg 2022 nyaráig szólt a szerződése.

Frissítünk!

Ha jön is Sarri, legkorábban a nyáron, addig ugyanis a korábbi egyszeres angol válogatott Mason a főnök a Spursnél. A londoniak korábbi középpályása eddig a játékosok fejlődéséért felelős vezető volt. A 29 éves Mason 2017-ben – már a Hull City játékosaként – koponyatörést szenvedett, amely miatt egy évvel később visszavonult. Mason szerdán debütál a kispadon, amikor a Tottenham a Southampton csapatát fogadja a Premier League-ben, vasárnap pedig jöhet a Ligakupa-döntő a Manchester City ellen.

Olvasói sztorik