Nemzetközi foci

Lecserélhetnek egy Eb-helyszínt

ANDER GILLENEA / AFP
ANDER GILLENEA / AFP

A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) felajánlotta a sevillai La Cartuja Stadiont arra az esetre, ha az európai szövetség kizárja a bilbaói létesítményt a június 11-én kezdődő Európa-bajnokság helyszínei közül. Az MTI cikke szerint a spanyol sajtó értesüléseit pénteken erősítette meg az RFEF az AP hírügynökségnek.

A spanyol szövetség múlt héten jelentette be, hogy a Baszkföld északi részén a koronavírus-járvány miatt meghozott korlátozó intézkedések lehetetlenné teszik, hogy Bilbaóban nézők előtt tudjanak mérkőzéseket rendezni az Eb-n. Jelenleg Spanyolország egész területén zárt kapus futballmérkőzéseket lehet csak tartani.

A pandémia miatt tavalyról idénre halasztott Eb helyszínei közül kilenc már biztosította az UEFA-t arról, hogy lehetnek majd nézők az összecsapásokon. A magyar szövetség és Budapest egy héttel ezelőtt azt közölte, az a cél, hogy a Puskás Arénában sorra kerülő három csoportmérkőzésen és egy nyolcaddöntőn a nézőtéri ülőhelyek száz százalékát elfoglalhassák a szurkolók, amennyiben megfelelnek a belépés szigorú követelményeinek.

Kapcsolódó
Teltházas budapesti Eb-meccseket tűzött ki célul az MLSZ
Biztosan lesznek nézők a torna nyolc helyszínén, de eltérő arányban töltenék meg a stadionokat a szervező országok.

Az UEFA tájékoztatása szerint München, Bilbao és Dublin jövő hétfőig haladékot kapott arra, hogy közölje a nézők beengedésére vonatkozó elképzelését annak érdekében, hogy rendező maradhasson. A Bilbao-Sevilla cserével kapcsolatos UEFA-döntés várhatóan rövid idő alatt megszületik.

A spanyol Király Kupa döntőjét szombaton – zárt kapuk mögött – éppen a sevillai La Cartuja Stadionban rendezik. A létesítmény az andalúz regionális kormány tulajdonában van, és 60 ezer néző befogadására alkalmas.

Olvasói sztorik