Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo kapufás gólpasszt adott

Marco BERTORELLO / AFP
Marco BERTORELLO / AFP

A Juventus 3-1-re nyert hazai pályán a Genoa ellen a Serie A 30. fordulójában vasárnap, a győzelem pedig nagyon kellett, mert a rivális Napoli ezzel egy időben legyőzte a Sampdoriát, így viszont megmaradt a két csapat közti három pont különbség. A Juve Kulusevski szép lövésével szerzett vezetést, majd úgy is megduplázta az előnyt, hogy Cristiano Ronaldo nagy helyzetben a kapufát találta el, de ez még így is felért egy gólpasszal (ami a statisztikába persze nem kerül be), mert a kipattanót Morata értékesítette.

A második félidő elején ugyan szépített a Genoa, azonban McKennie a 70. percben, a leshatárról kilépve lezárta a meccset. A címvédésről azonban minden bizonnyal lemondhat a Juventus, hacsak nem történik valami szenzáció, mert az Inter továbbra sem akar leereszteni: Antonio Conte csapata, ha a vártnál szűkebben is, de 1-0-re nyert a Cagliari ellen, így továbbra is 11 ponttal vezet az AC Milan és 12-vel a Juve előtt.

Kapcsolódó
Ibra odaszólt a bírónak, egyből kiállították
Vajon megtudjuk valaha, mi hangzott el pontosan?

„Alig van hátra pár mérkőzés, itt már minden győzelem hat pontot ér. Az AC Milan például megverte a Parmát, nyernünk kellett, hogy megmaradjon a különbség. Több olyan játékosunk is van, aki még nem tapasztalt ekkora nyomást.

Szeretek nyerni, ezt akarom átadni a játékosoknak is.

Épp ezért nem állok neki számolgatni, hány meccs van még vissza. A munkát még nem végeztük el” – nyilatkozta Conte a győzelem után.

Az Atalanta 3-2-re győzött a Fiorentina vendégeként. A bergamóiak a szünetben már 2-0-ra vezettek Duwan Zapata góljaival, a fordulás után viszont a hazaiak Dusan Vlahovic duplájával egyenlítettek. Végül Josip Ilicic büntetőből szerzett találata döntött.

Serie A, 30. forduló

Juventus – Genoa 3-1 (2-0)
Verona – Lazio 0-1 (0-0)
Sampdoria – Napoli 0-2 (0-1)
Internazionale – Cagliari 1-0 (0-0)
AS Roma – Bologna 1-0 (1-0)
Fiorentina – Atalanta 2-3 (0-2)

Olvasói sztorik