Nemzetközi foci bajnokok ligája

Klopp: Túlságosan megkönnyítettük a Real dolgát

Senhan Bolelli / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Senhan Bolelli / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

3-1-es előnnyel várhatja a Liverpool elleni BL-negyeddöntő visszavágóját a Real Madrid.

Kapcsolódó
Simán hozta hazai meccsét a Real, nehezen a ManCity
Az idegenbeli gól még sokat érhet a Liverpoolnak és a Dortmundnak a BL-negyeddöntők visszavágóin.

Zinédine Zidane 50. BL-mérkőzése így remekül sikerült, Vinícius Júnior duplázott, Luka Modric és Toni Kroos pedig uralta a középpályát.

Kapcsolódó
Modric olyat tett, amit Giggs óta senki
Ő a legidősebb az elmúlt tíz évben, aki egymást követő három BL-mérkőzésen is gólpasszt adott.

Zidane mérlege az első 50 BL-meccsén: 31 győzelem, 10 döntetlen és 9 vereség, valamint 112 szerzett gól, no meg ne feledjük azt a három BL-trófeát, amit 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban begyűjtött a Reallal.

Zidane-nál csak Jupp Heynckesnek van jobb mérlege: a Realt (1998) és a Bayernt (2013) is BL-győzelemre vezető német edző 32 mérkőzést zárt győztesen az első ötvenből.

A Real az utolsó 16 olyan BL-párharcából, amikor megnyerte az első meccset, 15 alkalommal tovább is ment, a kakukktojás az Ajax elleni meccs a 2018-2019-es szezonból, amikor az amszterdami 2-1-es győzelmet egy otthoni 1-4 követte.

A Liverpool edzője, Jürgen Klopp úgy nyilatkozott a meccs után, ha elődöntőt akarnak játszani, akkor arra előbb ki kell vívni a jogot.

Márpedig ezen az estén mi nem ennek megfelelően játszottunk, főleg az első félidőben. Az egyetlen pozitívum, azon kívül, hogy szereztünk egy gólt, az, hogy az összecsapásnak még csak az első fele zajlott le. Nem futballoztunk elég jól, ellenben túlságosan megkönnyítettük a Real dolgát

Olvasói sztorik