Nemzetközi foci bajnokok ligája

Klopp: A 2018-as BL-döntő után nem hívtam volna meg Ramost a szülinapi bulimra

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

Kedd este már a negyeddöntők kezdődnek a Bajnokok Ligájában, és a Real Madrid-Liverpool párharcban újra találkoznak az emlékezetes 2018-as döntő résztvevői.

A három évvel ezelőtti kijevi döntőről van, akinek Loris Karius két óriási, gólt érő hibája ugrik be, mások Gareth Bale szenzációs ollózását elevenítik fel elsőként, és persze ott volt még a Sergio Ramos-Mohamed Szalah incidens, aminek az lett a vége, hogy az angol csapat egyiptomi klasszisát sérülés miatt le kellett cserélni.

Liverpooli oldalról tehát több a fájdalmas emlék, de Jürgen Klopp, a csapat edzője azt mondja, nem bosszúhadjáratra készülnek.

„Maximálisan motivált vagyok, hiszen szeretnénk minél tovább jutni a BL-ben, de a mostani párharcnak semmi köze a 2018-as döntőhöz. Persze emlékszem arra a meccsre, és először játszunk azóta a Reallal.

Ha akkoriban valaki azt kérdezte volna, hogy meghívom-e Ramost a születésnapi bulimra, akkor az lett volna a válaszom, hogy nem, de ma már felülbírálnám az akkori álláspontom. Ramos nagyszerű focista, de nem tetszett, amit azon a meccsen láttam

– mondta Klopp, aki a furcsa jelzővel illette a 2018-as döntőt.

Ramos most sérülés miatt nem játszhat, várhatóan Nacho pótolja majd, és Zinédine Zidane-nak a koronavírusos Raphael Varane helyettesítését is meg kell oldania.

A Telegraph szerint Klopp azon agyal, hogy a kiváló formában lévő, a gólokat megbízhatóan termelő Diogo Jota vagy Roberto Firmino kezdjen-e a csatársorban Szalah és Sadio Mané mellett.

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti, a Rangadón pedig szöveges tudósításban számolunk be a legfontosabb fejleményekről.

A kiemelt képen Klopp látható a 2018-as BL-döntő után.

Olvasói sztorik