Nemzetközi foci bajnokok ligája

Durva rablótámadást élt túl a BL-győztes klub egykori elnöke

STEPHANE DE SAKUTIN / AFP
STEPHANE DE SAKUTIN / AFP

Szombatról vasárnapra virradó éjjel durva rablótámadás áldozatává vált Bernard Tapie, az Olympique Marseille labdarúgócsapatának egykori elnöke.

Kapcsolódó

A 78 éves egykori sportvezető Párizs egyik külvárosában lévő lakásába betörők hatoltak be, a feleségével együtt megkötözték, és addig verték, amíg el nem árulták, hol tartják pénzüket és ékszereiket.

Rendőrségi források az ESPN-nek elmondták, hogy a 78 éves Tapie-t gumibottal verték, az arca teljesen feldagadt, míg feleségét a hajánál fogva a padlón rángatták.

Fizikálisan megrázta, lélektanilag sokkolta mindkettejüket az eset

– mondta Guy Geoffroy, Combs-la-Ville polgármestere. A hírek szerint Emmanuel Macron francia elnök is felhívta Tapie-t, hogy felajánlja támogatását.

Beatrice Angelelli ügyész az AFP-nek elmondta, hogy Tapie volt hajlandó kórházba menni, feleségét bevitték, de jól van.

Tapie 1986 és 1995 között az Olympique Marseille tulajdonosa és elnöke volt, ezt az időszakot tartják a klub történetének legjobb éveinek. Az OM négy francia bajnokság mellett 1993-ban megnyerte a Bajnokok Ligáját is.

1995-ben a vesztegetés, fogadási csalás, később korrupció és csalás miatt számos ügyben bűnösnek találták, öt hónapra börtönbe került.

Olvasói sztorik