Nemzetközi foci

Dárdai okkal húzta fel magát csapatkapitánya felelőtlenségén

SOEREN STACHE / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP
SOEREN STACHE / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

A december 20-i,. Freiburg elleni bajnokin játszott legutóbb a német Bundesligában, Dedryck Boyata, a Hertha belga válogatott csapatkapitánya, akit lábközépcsont-törés miatt hónapok óta nem léphetett pályára.

Kapcsolódó
Dárdaiékra is lecsapott a Bundesliga mesterlövésze
Négy gólt lőtt a bajnokságban, mindegyiket a 16-oson kívülről.

A védőt ennek ellenére meghívták a belgák világbajnoki selejtezőkre készülő keretébe, és a március 30-i, fehéroroszok elleni 8-0-s győzelem alkalmával egy félidőt játszhatott is csereként.

De nem érte meg, ugyanis a játékos combhajlító izma a visszatérést követő első edzésen megsérült, Dárdai Pál edző nem véletlenül haragszik a csapatkapitányra.

„Ha egy játékos három hónapig nem csinál semmit, majd játszik egy félidőt, akkor ilyen dolgok történnek. Az első edzésen sérülést szenvedett, azaz a teste egyáltalán nem volt felkészülve. Amikor újra felépül, igazi rehabilitációs programot, három hét megfelelő felkészülést kap Henrik Kuchnótól, a Hertha fitneszedzőjétől. Ha túléli, akkor beszélhetünk újra Boyatáról” – idézte Dárdait a Bild.

Nincs szükségem olyan játékosra, aki fél meccs után újra megsérül. Ez csak megzavarja a csapatot. Akár csapatkapitány, akár nem – ezt meg kell értenie. A Herthának kell lennie az elsőnek, mert itt kap fizetést.

Olvasói sztorik