SOEREN STACHE / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP
Nemzetközi foci sport

Dárdai okkal húzta fel magát csapatkapitánya felelőtlenségén

A december 20-i,. Freiburg elleni bajnokin játszott legutóbb a német Bundesligában, Dedryck Boyata, a Hertha belga válogatott csapatkapitánya, akit lábközépcsont-törés miatt hónapok óta nem léphetett pályára.

Kapcsolódó
Dárdaiékra is lecsapott a Bundesliga mesterlövésze
Négy gólt lőtt a bajnokságban, mindegyiket a 16-oson kívülről.

A védőt ennek ellenére meghívták a belgák világbajnoki selejtezőkre készülő keretébe, és a március 30-i, fehéroroszok elleni 8-0-s győzelem alkalmával egy félidőt játszhatott is csereként.

De nem érte meg, ugyanis a játékos combhajlító izma a visszatérést követő első edzésen megsérült, Dárdai Pál edző nem véletlenül haragszik a csapatkapitányra.

„Ha egy játékos három hónapig nem csinál semmit, majd játszik egy félidőt, akkor ilyen dolgok történnek. Az első edzésen sérülést szenvedett, azaz a teste egyáltalán nem volt felkészülve. Amikor újra felépül, igazi rehabilitációs programot, három hét megfelelő felkészülést kap Henrik Kuchnótól, a Hertha fitneszedzőjétől. Ha túléli, akkor beszélhetünk újra Boyatáról” – idézte Dárdait a Bild.

Nincs szükségem olyan játékosra, aki fél meccs után újra megsérül. Ez csak megzavarja a csapatot. Akár csapatkapitány, akár nem – ezt meg kell értenie. A Herthának kell lennie az elsőnek, mert itt kap fizetést.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!