Nemzetközi foci

„Tudjuk, hol laksz! – üzenték, én pedig féltem”

LIONEL BONAVENTURE / AFP
LIONEL BONAVENTURE / AFP

Hosszú ideig rettegésben élt és testőröket is fogadott Thierry Henry, akit a feldühödött ír szurkolók életveszélyesen megfenyegettek a 2009. november 18-án történtek miatt. Erről a világ- és Európa-bajnok csatár egy podcastben beszélt, amelyet az Irish Mirror szemlézett.

A 2010-es világbajnoki pótselejtezőkön összekerült egymással az ír és a francia válogatott. A dublini 1-0-s vendégsiker után sima továbbjutást vár mindenki a franciáktól, azonban a párizsi visszavágón Robbie Keane góljával sikerült ledolgozni a hátrányt.

Jöhetett a hosszabbítás, a 103. percben Florent Malouda szabadrúgását követően Henry az ír kapu előterében kétszer is kézzel szelídítette meg a labdát, passzát követően pedig William Gallas megszerezte a továbbjutást jelentő gólt.

„Én voltam az ördög. Oké, elfogadtam. Büszke vagyok rá? Nem! Ócsároltak néha az ír rajongók? Igen” – mondta. Hozzátette, nem tudja megmagyarázni a történteket, de utána halálos fenyegetéseket kapott, amelyek hatással voltak rá.

Tudjuk, hol laksz! – üzenték, én pedig féltem. Akkor Barcelonában futballoztam, de a lányom Londonban élt. Két hétig testőr kísérte az iskolába.

Olvasói sztorik