Nemzetközi foci

Csak azok mehetnek a budapesti Eb-meccsekre, akik be vannak oltva

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón a többi mellett sport témában is beszélt, ugyanis az elmúlt időszakban Magyarország sorra rendezi a világeseményeket, ráadásul több külföldi csapatot is vendégül látunk, elég csak a Liverpool és a Lipcse, a Manchester City és a Borussia Mönchengladnabch Bajnokok Ligája-mérkőzéseire, a szerdai Wolfsburg-Chelsea női BL-meccsre gondolni, vagy arra, hogy a katari fociválogatott Debrecenben fogadja ellenfeleit. A vívók budapesti világkupája után egyes hírek szerint legalább harmincan lettek koronavírusosak.

Kapcsolódó
Sokkoló hiba után nyertek Debrecenben a katariak
Bár tombol itthon a járvány, a katari válogatott mégis három mérkőzését nálunk vívja.

Gulyás a sportrendezvényekről kiemelte: mindegyik zárt kapus, az a néhány, amelyet a legszigorúbb szabályok mellett rendeznek, az egészségügyi védekezést nem zavarja. Ezután pedig beszélt a nyári foci-Eb-ről is, elmondása szerint

azok vehetnek rész a labdarúgó Európa-bajnokság magyarországi mérkőzésein, akiket beoltottak, és mivel az a terv, hogy május végéig mindenki kaphat oltást, aki kéri, remélhetőleg júniusra már magunk mögött hagyjuk ezt az időszakot, tette hozzá az MTI cikke szerint.

Kapcsolódó
Csak akkor lesz majd Budapesten is Eb, ha lehetnek nézők
Az UEFA-nál nagyon nem szeretnék, ha üresek lennének a stadionok.

Az európai szövetség elnöke, Aleksander Ceferin nemrég nyilatkozta azt, hogy aki nem tudja biztosítani, hogy lesznek nézők a stadionokban, az elveszítheti a rendezési jogot. A 2021-re halasztott Eb-t a tervek szerint június 11. és július 11. között Európa 12 nagyvárosában – Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Dublinban, Bilbaóban és Glasgow-ban – rendezik. Az európai szövetség (UEFA) április elejére vár választ a rendezőktől, hogy vállalják-e a házigazda szerepét és milyen arányban engednek majd be nézőket.

A magyar válogatott Münchenben találkozik a németekkel, illetve a Puskás Arénában fogadja majd a címvédő portugálokat és a világbajnok franciákat.

A dánok legalább 12 ezer szurkolót beengednek

Legalább 12 ezer szurkolót beengednek a stadionba Koppenhágában. Joy Mogensen kulturális miniszter csütörtöki bejelentése szerint a 38 ezer néző befogadására alkalmas Parken Stadion kapacitásának legalább 30 százalékát elérhetővé teszik a drukkerek számára. Amennyiben nyárig javul a koronavírus-járvány okozta helyzet, akkor akár még több szurkoló a helyszínen nézheti a dán fővárosban sorra kerülő találkozókat.

 

A dán válogatott a finn, a belga és az orosz csapatot is hazai pályán fogadja a kontinensviadal csoportkörében.

Olvasói sztorik