Nemzetközi foci

„Ez a világ már nem nekem való” – ezt írta búcsúlevelében a korábbi olasz kapitány

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Cesare Prandelli, az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Fiorentina vezetőedzője kedden azonnali hatállyal lemondott posztjáról.

Kapcsolódó
Megszellőztette az olasz sajtó a Milan átigazolási terveit
Szerb csatár és horvát középpályás érkezhet.

A korábbi olasz szövetségi kapitány novemberben tért vissza egykori klubjához, amelyet 2005 és 2010 között irányított, ám a sikerek ezúttal elmaradtak: csapata 21 mérkőzésen mindössze ötször nyert, hatszor játszott döntetlent és tíz alkalommal veszített, így csak 14. helyen áll a Serie A-ban.

„Ez a második alkalom, hogy otthagytam a Fiorentinát. Az első mások parancsára, ma az én döntésemre. Életem ezen pillanatában olyan abszurd kellemetlenségekben találom magam, amelyek nem engedik meg, hogy az legyek, aki vagyok. Örömmel és szeretettel vállalkoztam erre a feladatra, de valószínűleg a város iránti szeretet és a szép sportemlékek miatt vak voltam, nem vettem észre az első jeleket, miszerint valami nincs rendben” – idézte Prandelli levelét a La Gazzetta dello Sport.

Azt mondta, azért érkezett, hogy 100 százalékot adjon, de amint azt érezte, hogy ez már nem lehetséges, azonnal a távozás mellett döntött.

Tisztában vagyok vele, hogy edzői karrierem itt véget érhet, de nem bánom. Valószínűleg ez a világ már nem nekem való, és nem ismerem ki magam benne.

Minden bizonnyal megváltoztam és a világ gyorsabban halad, mint gondoltam. Ezért hiszem, hogy eljött az ideje, hogy megálljak, és megtaláljam önmagam.”

A sajtó szerint utódja az elődje, a novemberben menesztett Giuseppe Iachini lesz, megbízatása pedig a szezon végéig szól majd.

Olvasói sztorik