JEFF PACHOUD / AFP
Nemzetközi foci sport

Messi és Ibra a fasorban sincs Mbappéhoz képest

Rangadót nyert a Paris Saint-Germain labdarúgócsapata a francia bajnokság hétvégi fordulójában: a Lyon elleni idegenbeli 4-2-es sikerrel (no meg a Lille váratlan hazai veresége miatt) átvették a vezetést a tabellán.

A párizsiak hőse a duplázó Kylian Mbappé volt, aki ezzel megszerezte 100. gólját az élvonalban (84-et a PSG, 16-ot még a Monaco színeiben jegyzett).
A statisztikák szerint ilyen fiatalon ez még senkinek sem sikerült a legnagyobb bajnokságokat figyelembe véve.

Mbappénak 22 évesen és 91 naposan jött össze, míg például Lionel Messinek csak 23 évesen és 149 naposan sikerült.

A francia bajnokságban az eddigi csúcsot a Saint-Étienne egykori játékosa, Hervé Revelli tartotta, aki 23 évesen és 153 naposan érte el ezt a mérföldkövet.

Nagyszerű nap volt, hiszen megszereztem a századik gólom. Ez egy újabb szakasz a karrieremben, és egy újabb lépés a történelemben. Ez már örökre velem marad. Az út folytatódik, sőt, még csak most kezdődött meg. Még sok évem van a labdarúgásban

nyilatkozta Mbappé.

A 22 éves, világbajnok csatár 2017-ben érkezett Monacóból, jelenlegi szerződése 2022-ben jár le.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!