FABIAN BIMMER / POOL / AFP
Nemzetközi foci

Lewandowski ellenünk játszhat a vb-selejtezőn, de az angolok megússzák?

Könnyen elképzelhető, hogy Paulo Sousának, a magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának le kell mondania legjobb csatáráról az angolok otthonában sorra kerülő összecsapáson.

A korábban Székesfehérváron dolgozó Sousa keretében több olyan támadó is van, köztük a 2020-as évben a világ legjobbjának választott Robert Lewandowski, akik olyan országban futballoznak, amelyek a koronavírus-járvány miatt tíznapos karanténra kötelezik az Angliából visszatérőket.

A jelenlegi szabályok szerint ebben a helyzetben a kluboknak nem kötelező elengedniük a válogatottba az érintett futballistát, és például Lewandowski esetében a Bayern Münchennek éppen legnagyobb kihívója, a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató RB Leipzig elleni április 3-i Bundesliga-rangadón kellene nélkülöznie a lengyel csatárt.

A lengyelek március 25-én Budapesten a magyarok ellen kezdik a sorozatot, három nappal később pedig Varsóban fogadják Andorrát, majd ezt követően március 31-én jön a londoni összecsapás.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik