Ashley Feder / Getty Images
Nemzetközi foci sport

A gól, amit sosem felejt el: az első meccsén, az első labdaérintésből

Cserélni tudni kell, hangzott a legendás Knézy Jenő megállapítása az 1988-as foci-Eb olasz-dán meccsén, amikor az olaszok szövetségi kapitánya, Azeglio Vicini jó érzékkel küldte pályára a második félidőben Alessandro Altobellit és Luigi De Agostinit, mert csapata gólját a két cserejátékos szerezte.

Valami hasonlót érezhetett Alen Stajcic, az ausztrál Central Coast Mariners edzője is, aki a Macarthur elleni rangadón a 81. küldte pályára Matthew Hatch nevű játékosát.

A mindössze 20 éves Hatch most debütált a Marinersben, és a bemutatkozás emlékezetesre sikerült, mert az első labdaérintéséből egyből gólt szerzett.

A Mariners 2-0-ra győzött, és 11 forduló után hét pont az előnye a második Macarthur előtt.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!