Nemzetközi foci

Elfajult a buli, drukkereket tartóztattak le Gerrardék bajnoki címe után

ANDY BUCHANAN / AFP
ANDY BUCHANAN / AFP

A skót rendőrség 28 szurkolót letartóztatott, többeket pedig pénzbírsággal sújtott, mert a Galsgow Rangers labdarúgócsapatának vasárnapi bajnoki címét követően „vadul ünnepeltek”, illetve megszegték a koronavírus-járvány miatt elrendelt gyülekezési szabályt.

Rangers-drukkerek ezrei gyűltek össze a csapat stadionjánál, edzőpályáján és a belvárosban, miután a legnagyobb rivális, a második helyen álló Celtic vasárnap csak döntetlenre volt képes a Dundee United vendégeként. A tabellán 88 ponttal első helyezett Rangers előnye így behozhatatlanná vált a 68 pontos Celtic számára az idény hátralévő hat fordulójában.

Sokan fáklyákat gyújtottak, többen rendbontásban vettek részt, illetve rendőröket támadtak meg.

A közvélemény elítélte a tömegjeleneteket az MTI cikke szerint. Még Nicola Sturgeon skót miniszterelnök is megszólalt az ügyben, dühítőnek és szégyenletesnek nevezte a történteket, szerinte a rendbontók kockára tették azokat az eredményeket, amelyeket a koronavírus-járvány megfékezésekor már elértek.

A Rangers története során 55. alkalommal lett bajnok, így a skót örökrangsorban már néggyel előzi meg a Celticet.

Kapcsolódó
Életmentő műtétet hajtottak végre a kétszeres bajnokon, aki nem is tudta, hogy beteg
A Győrrel és Ferencvárossal is bajnoki címet szerző labdarúgót a családja vette rá az orvosi vizsgálatokra.

A Rangerst 2012-ben gazdasági okok miatt visszasorolták a negyedosztályba, az együttes négy év alatt három osztály lépett, és visszajutott az élvonalba. Ott kétszer harmadikként, majd kétszer másodikként végzett, ezúttal – a 2018 tavaszán kinevezett Steven Gerrard irányításával – meg is tudta törni a sorozatban kilencszer aranyérmes Celtic egyeduralmát.

Olvasói sztorik