Nemzetközi foci

Suárez: Megérdemeltem volna némi tiszteletet a Barcelonától

PETER SCHATZ / AUGENKLICK/PETER SCHATZ / POOL/V / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
PETER SCHATZ / AUGENKLICK/PETER SCHATZ / POOL/V / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

A Barcelona tavaly nyáron kinevezett új edzője, Ronald Koeman úgy döntött, hogy nem számít a klub történetének második legjobb góllövőjére, a 195 találatot jegyző Luis Suárezre, aki ingyen került az egyik bajnoki riválishoz, az Atlético Madridhoz.

Koemannak ezt a döntését azóta sokszor felhánytorgatták, hiszen Suáreznek komoly szerepe van abban, hogy az Atlético vezeti a spanyol bajnokságot, 20 meccsen ugyanis 16 gólt szerzett, éppen annyit, mint nagy barátja, és korábbi barcelonai csapattársa, Lionel Messi.

Suárez most a France Footballnak nyilatkozott a tavaly nyáron történtekről, amikor a Barcánál jelezték, hogy nincs maradása a klubnál.

„Ami igazán zavart, hogy azt mondták, öreg vagyok, és már nem vagyok képes a legmagasabb szinten teljesíteni. Ha három-négy idényen keresztül semmit nem csináltam volna, akkor érthető lett volna, hogy nem kellek, de minden idényben 20 gól fölött zártam, és jó statisztikáim voltak, csak Leo volt előttem a házi rangsorban. Most láthatjuk, hogy nem könnyű a Barcelonában játszani, sokan azok közül, akik nagy reményekkel érkeztek, nem váltak be. Én hat évet töltöttem a klubnál, és ez idő alatt sikerült nagyjából egyenletesen teljesítenem, és azt hozni, amit elvártak tőlem.

A klubnál megváltoztak a körülmények, ez pedig személyi változásokat idézett elő, amit maximálisan elfogadok. Az egyetlen dolog, ami rosszul esett, ahogy az egészet kezelték. Úgy érzem, megérdemeltem volna némi tiszteletet. Az volt az üzenet, hogy már nem számítanak rám, én pedig azt mondtam magamnak, meg akarom mutatni, hogy mennyit érek, és innen jött az ötlet, hogy az Atléticóhoz menjek, amely egy versenyképes csapat

magyarázta a 34 éves Suárez, aki négy bajnoki címet, négy Király Kupát, két spanyol és egy európai Szuperkupát, valamint BL-t és klubvébét nyert a Barcával. Legjobb idénye a 2015-2016-os volt, amikor 59 gólt szerzett, ebből 40-et a bajnokságban, amivel aranycipős lett, és utolsó idényében termelt a legvisszafogottabban, de akkor is eljutott 21 gólig.

Olvasói sztorik