firo Sportphoto / Jvºrgen Fromme / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Nemzetközi foci sport

Két Európa-bajnokságot törölt az UEFA a koronavírus miatt

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden bejelentette, hogy törölte a 2021-re tervezett női és férfi U19-es Európa-bajnokságot.

Az UEFA beszámolója szerint azért született meg a döntés, mert a világjárvány miatti korlátozások megnehezítik az utazást és egyébként is veszélyt jelenthetnek egymásra a csapatok.

Szerencsétlen tény, hogy nem kerülhet sor ezekre a rendezvényekre ebben az évben, de a fiatal sportolók biztonsága és egészsége minden körülmények között az elsődleges célunk

– írta a szövetség.

A bejelentés érdekessége azonban, hogy a magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Eb-t nem törölte az UEFA, sőt újítást vezet be rajta: minden mérkőzésen egy-egy csapat fejsérülés esetén soron kívül cserélhet egyet. Az U17-eseknek kiírt tornát már decemberben törölte az európai szövetség.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!